2012. május 19., szombat

Sampon tapasztalatok - Syoss és Gliss Kur


Sajnos a hajammal nem vagyok jó viszonyban. Sosem akarja azt csinálni, amit én szeretnék, én pedig sosem akarom azt csinálni, amit ő szeretne, úgyhogy elég nehezen boldogulunk így együtt. A formázást mindig rutinból és a megszokott termékeimmel csinálom, viszont hajápolás terén nincsenek jól bevált kedvenceim. Ez azért van, mert akármit próbálok, sosem érzem úgy, hogy szeretné a hajam. Legfeljebb negatív hatást tapasztalok, olyankor lecserélem, de a semleges eredménnyel sem vagyok sokáig elégedett, így azok is mindig leváltásra kerülnek. Látványosan jó, vagy látványosan rossz eredményt semmilyen termék nem szokott okozni, legalábbis eddig így volt, de az utóbbi hónapokban két samponnal is voltak kellemetlen tapasztalataim.

A hajamról fontos tudni, hogy milyen típusú, hiszen minden sampon máshogy hat a különböző minőségű hajakon.
Először is: vékonyszálú. Nagyon vékonyszálú. Az az egyetlen szerencsém, hogy sok van belőle, így nem feltűnő, de mivel ilyen kis csoffadtak és lágyak a hajszálak, semmilyen göndörítés, egyenesítés, stb. nem marad meg a hajamban öt percnél tovább, ráadásul formázás nélkül olyan laposra szárad a teteje, hogy minden alkalommal kedvem támad egy féltéglával bedobni a tükröt a fejem láttán.
A vége törik és száraz, a teteje viszont zsírosodásra hajlamos, szóval tökéletesen szar szerencsétlen összetételű. Nem szoktam sem vasalni, sem göndöríteni, legfeljebb alkalmakkor.
Szóval mivel szeret nagyon kis lapos lenni, mindig valamilyen volume samponnal próbálkozom, hátha egyszer megtörténik a csoda. (Tudom, belülről is táplálni kell, szedtem én hajvitamint, meg minden hülyeséget, egészségesen étkezem, de hiába, ez genetika, szemét, szemét genetika.)

Így alakult, hogy amikor új sampon után néztem a Syoss dúsító samponját dobtam a kosaramba, mert azzal még nem próbálkoztam.

Egy-két hónapig használtam, de szegény hajam nem örült neki túlzottan. Egyrészt egy árnyalatnyival sem lett dúsabb (bár ez szinte már nem is szempont), másrészt csontra kiszárította, olyan volt, mintha mosogatószerrel mosnám a hajam. (Először azt hittem azért, mert szilikonmentes, de azóta próbáltam más szilikonmenteset is, és azzal semmi bajom nincsen.) Szóval a hajam minősége látványosan megromlott, ugyanakkor a lapos fejem változatlanul megmaradt. Az első pár hét után gondoltam nem dobom még ki, adok neki esélyt, hátha hosszabb ideig kell használni. De nem, a hajam szalmává száradt, eltört, hullott és még az alapállapotánál is sérülékenyebb lett, szóval kivágtam az egészet a francba.

Ezután úgy döntöttem, hogy dússág ide vagy oda, ezúttal nem volume sampont veszek, hanem valami szuper-ápolósat, mert amit a Syoss csinált a hajamml, azt haladéktalanul rendbe kell hozni. Sok jót olvastam a Gliss Kur Ultimate Repair családjáról, úgyhogy ezek a termékek lettek a fürdőszobám új lakói.


Nagy lelkesedéssel kezdtem használni őket, egy-két hét után mintha enyhe javulást is láttam volna  a hajamon (persze ez simán lehet placebo), azonban ennek az örömnek nem volt ideje kiteljesedni, mert iszonyat tempóban kezdett el a fejem zsírosodni. Bizony. Alapvetően körülbelül négy naponta mosok hajat, ennek a samponnak a használata azonban ezt lecsökkentette két (!) napra. Még soha nem történt velem ilyen, el sem hittem az egészet. Míg a száraz hajvégeimnek szüksége volt az extra ápolása, a zsírosodásra hajlamos tövek megfulladtak. Pedig ügyeltem rá, hogy a balzsamot mindig csak a végére tegyem, nehogy abból legyen gond, a baj azonban mégis beütött. Rettenetes volt, folyton úgy néztem ki és úgy is éreztem magam, mint akit megnyalogatott a réten egy tehén. Szóval végül ettől a sampontól is megszabadultam, a hajam pedig két hét alatt visszaállt a normális kerékvágásba.

Ettől a két kudarctól annyira elkeseredtem, hogy már elhatároztam magam, hogy venni fogok valami rohadt drága, professzionális sampont, ami nem ilyen drogériás tucat termék, és nem fog érdekelni az sem, ha erre megy el az egész ösztöndíjam. Szóval elkezdtem tapasztalatokat olvasni, hogy melyiket lenne érdemes kipróbálni, aztán valahogy mégis kilyukadtam egy Rossmannos Alterra samponnál. Annyi jó véleményt láttam róla, hogy gondoltam egye fene, adok egy utolsó esélyt a drogériáknak, ez úgyis 1000 ft alatt van, és ha nem jön be, akkor tényleg irány a fodrászkellékes, és soha többet tömegtermékek. (Nem azt állítom, hogy drogériás hajápolók nem lehetnek jók, mert sok embernek beválnak, csak azt mondom, hogy az én nyamvadt, úri ízlésű hajamra egyik sem volt jó eddig.)

Pár hete használom az Alterrás sampont, eddig nem nagyon tudok belekötni, de részletes véleményt még nem akarok írni, majd később, ha már több ideje nyúzom.

Nektek milyen drogériás hajápolók váltak be eddig? Van aki inkább a drágább márkákra esküszik?

8 megjegyzés:

  1. Nnna,az enyémet is tönkretette a hülye Syoss. Pedig én direkt vékony szálú, lelapult hajra való, töredezés elleni sampont vettem. (az enyém is olyan,mint a tiéd,extrám vékonyszálú,de legalább sok, ellenben sokszor törik és gyűűűlölöm hogy ilyen lapos) Szóval a Syoss nálam azt érte el,amit nálad a GlissK, 2 napig bírta az amúgy 5-6-7napig simán jó hajam és baroira zsíros és lapos lett a töve, az alja meg száraz...
    A laposságán eddig még csak egy jó és specifikus hajvágás tudott segíteni,meg a Hajas szalonban dolgozók áldásos keze:) Igazából hülye vagyok,mert megkérdezhettem volna ott is tőlük eddig,hogy mit használjak rá,ez eddig nem jutott eszembe. Na majd legközelebb, lassan úgyis esedékes egy vágás.
    Ismered a krémmániát egyébként?Én most onnan szemeltem ki a következő hajápolási áldozatom (bár kezdem azt hinni,hogy az áldozat én vagyok):
    http://kremmania.hu/kremek/kategoriaklegnepszerubb/hajapolas

    A serical lattés hajpakolást nemrég vettem meg,eddig 3x használtam, jónak tűnik. Puha tőle a hajam és fényes, nem nagyon kell fésülködnöm sem, és igazából nem látom a töredezettségét, ami eddig látható volt számomra, ezt az imént vettem észre.. Fura :) A hajam fényességét pedig nagyon dicséri a barátom az utóbbi pár hétben,pedig nem tudja, hogy új cuccot használok :D

    Most, hogy kidobtam a Syosst, ezt találtam otthon: http://kremmania.hu/kremek/alterra-hidratalo-hajsampon-granatalma-es-aloe-vera
    Szerintem ebből fogok venni még egyet, ha nem találok jobbat, mert most 4 napja mostam,és még nem lapos a hajam és pont olyan,mint mosás után 4 nappal. Csak ennek tudom be,mert máson nem változtattam. De még csak 2x mostam vele,szóval ha van jobb ötletetek,írjatok :)

    VálaszTörlés
  2. nekem az alterra sajnos nem..viszont pont az a syoss nekem bevált tökre. csak tul drága (bár amekkora mennyiség jó sokáig elég) most épp babát használok ami zsiros hajra van, egész jó de lehet visszatérek a syossra.
    de átérzem amit írsz..én kétnaponta mosom:(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nekem is bevált és én is nagyon szeretem. én három naponta szoktam mosni a hajam :)

      Törlés
  3. Nálam a korpával van a gond és nekem a yves rocher samponja vált be nagyon :) mellette Alterra balzsamot használok semmi bajom vele, de semmi különösebb extrát sem nyújt. szintén az a semleges érzés :D Szilikonmentességre akartam (!) áttérni, de nem nagyon jött össze mivel anyu fodrász és mindig bele-bele nyúlok a termékekbe amik az fodrászüzletben hevernek... :D

    VálaszTörlés
  4. A gliss kur balzsamtól nekem is meg anyukámnak is bezsírosodott a hajunk, nem ér semmit...
    syossból csak a hővédő löttyöt próbáltam, ragadt utána a fejem :/
    nekem a loreal full repair hajápoló vált be, eszméletlenül puha lett tőle a hajam, megéri azt az 1700 forintot, ráadásul 2-3 hónapig elég

    VálaszTörlés
  5. Amit én imádok, az a Gliss Kur Shea vajas hajpakolása! Akciós volt a dm-ben és gondoltam miért ne...Az illata miatt választottam, mert nekem mindig ez volt a fő bajom a Gliss Kur-ral, borzalmas illatuk van...kicsit a play-doh gyurmára emlékeztettek, attól meg mindig hánynom kellett. :) Nagyon jó puha lett tőle a hajam, és fényes és jó illatú.
    A Syoss egy katasztrófa, a balzsamot félig használtam csak el, és inkább elajándékoztam a barátnőm anyukájának, aki ugyanazt használta. Ragadt tőle a hajam. :( A fodrászom is azt mondta, hogy minden vendége csak szidja!

    Ui: Véletlenül találtam a blogodra, de már itt ülök előtte egy órája! Tetszik, köszönöm! :)

    VálaszTörlés
  6. Én sampontól soha, de soha nem tapasztaltam még semmilyen volumen csodát sajnos...viszont http://kremmania.hu/kremek/toni-guy-tomegnovelo-hajhab ez a cucc krézi hatékony! sokat szenvedtem vele, míg egy videóban meg nem találtam a helyes alkalmazási módot, de azóta a tigi smalltalkkal kombinálva mondhatni szégyentelenül feldúsítják az amúgy elég szottyadt hajkoronámat. amúgy a toni and guy sampont és kondícionálót is próbáltam ugyanebből a volumen témából és semmit nem érnek..

    és én is most találtam a blogodat és nagyon jó mókának találom, csak így tovább:)

    VálaszTörlés